Palvelut päivävieraille

Opastukset

Vuorolaivojen matkustajille sekä tilausryhmille tarjotaan opastus mahdollisimman pian saapumisen jälkeen. Sään salliessa opastus tapahtuu ulkosalla. Opastuksia järjestetään tarpeen mukaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Yksityisille venekunnille ei valitettavasti pystytä järjestämään omaa opastusta, mutta he voivat osallistua muutaman kerran päivässä järjestettäviin ryhmien opastuksiin.

Opastuksen jälkeen vieraat voivat omatoimisesti tutustua näyttelyihin, majakanvartijan kotiin, kappeliin ja bunkkeriin. Jokainen joka haluaa ja jaksaa voi myös kivuta majakan huipulle, valohuoneeseen asti. Kolmannen kerroksen majoitustiloihin yleisöllä ei ole pääsyä, sillä majoitusvieraille täytyy taata oma rauha.

Kuva opastuksesta.
Kuva opastuksesta.

Kahvi- ja ruokatarjoilu

Kahvia ja kahvileipää on aina tarjolla, mutta ruokaa valmistetaan vain etukäteen tehtyjen tilausten perusteella ryhmille, sillä keittiötilat ovat hyvin pienet. Ryhmille on mahdollista tilata lounasta, esimerkiksi Bengtskärin kuuluisaa, perinteistä kalakeittoa. Suositeltava ryhmäkoko on 10-30 henkilöä. Kahvilassa on noin 45 istuinpaikkaa. Lauantaisin ja heinäkuussa emme valitettavasti pysty tarjoamaan lounasta tai päivällistä päivävieraille.

Keskikesällä pidetään toisen kerroksen Kahvila Pookineidon lisäksi avoinna myös Kahvila Konehuonetta pohjakerroksen entisessä konehuoneessa.

Koska Bengtskär on kaikille avoin vierailumajakka, jossa on rajallisesti kahvilatilaa, siellä ei ole mahdollista järjestää aukioloaikana yksityistilaisuuksia. Kello 19.00 majakka suljetaan yleisöltä, ja silloin majoittuvilla vierailla on mahdollisuus ruokailla rauhassa ja ryhmät, jotka ovat varanneet kaikki huoneet, voivat pitää yksityisiä tilaisuuksia.

Bengtskärin keittiö pystyy huomioimaan tavallisimmat lievät ruoka-aineallergiat, jos ilmoitat niistä etukäteen viimeistään viikkoa ennen vierailua. Kaikki käytetyt raaka-aineet ovat vähälaktoosisia. Majakalla on anniskeluoikeudet.

Kuva Kahvila Konehuoneesta.
Kuva Bengtskär-kahvin etiketistä.
Kuva Kahvila Konehuoneen ovesta.

Käymälät

Saaressa on päivävieraille ulkokäymälät sekä miesten pisuaari.

Majakkaposti

Bengtskäristä lähetetään vuosittain noin 5000 postikorttia.

Kuva vanhasta postikortista.