Miten majakalle pääsee?

Sijainti

Suomenlahden edustalla, 30 kilometriä Hangosta lounaaseen, kohoaa Pohjoismaiden korkein majakka 52 metriä merenpinnan yläpuolelle. Majakka sijaitsee Saaristomeren uloimmalla luodolla Pohjoisen Itämeren itäosassa. Saari kuuluu Turunmaan saaristoon ja se on Suomen eteläisin asuttu paikka. Lähin saaristokylä Rosala sijaitsee Bengtskäristä 18 kilometriä pohjoiseen.

Lyhyin ja suojaisin reitti Bengtskäriin kulkee Hiittisten kauniin saariston halki. Venematka Kasnäsista majakalle kestää taksiveneellä noin tunnin. Kasnäsin sataman osoite on Kasnäsintie 1289, Kemiönsaari, katso sijainti kartalla.

Hangosta majakalle tulevat veneet lähtevät Itäsatamasta, veneestä riippuen joko Kuningattarenlaiturista tai St1-laiturilta. Lähin Kuningattarenlaiturin osoite on Satamakatu 4 (katso sijainti kartalla), josta on noin 200 metriä matkaa itse laiturille. St1-laituri sijaitsee sataman vastakkaisella rannalla, katso kartalla.

Vuorolaivaliikenne Kasnäsista

Saariston loistoreitti vie sinut kesäkuukausina merimatkalle kahteen saariston hienoimmista nähtävyyksistä, Bengtskärin majakalle sekä Rosalan Viikinkikeskukseen.

Viikinkikeskuksessa siirryt tuhat vuotta ajassa taaksepäin, tarunhohtoiseen viikinkiaikaan. Museo koostuu perinteisten näyttelyiden lisäksi rekonstruoidusta viikinkikylästä, jossa voit muun muassa kokeilla viikinkisoturin varusteita ja pelata jo viikinkiaikana suosittuja pelejä. Herkullinen kalakeitto nautitaan päällikön hallin tunnelmallisessa hämärässä.

Bengtskärin tornin huipun valohuoneesta avautuu huikea merinäköala. Alempien kerrosten näyttelyissä voit tutustua esimerkiksi entisaikojen majakanvartijoiden elämään, sotahistoriaan ja saariston luontoon. Majakan kahvila tarjoaa ihastuttavat puitteet iltapäiväkahville ja saaren rantakalliot mahdollisuuden rentoutumiseen meren äärellä, tai uimiseen.

Retkiä järjestetään myös touko- ja syyskuun viikonloppuisin, jolloin vene vierailee vain majakalla. Voit kokea kevään saapumisen ulkosaaristoon, kuinka Bengtskär muuttuu lintujen valtakunnaksi ja satojen pesivien haahkaemojen kodiksi, tai syksyn kauniin kuulaat päivät ja tuulen tuiverruksen. Viileimpinäkin päivinä majakan perinteinen kalakeitto ja vieraanvaraisuus lämmittävät matkailijaa.

Kuva päällikön hallista.
Kuva viikinkitalosta.
Kuva iloisesta viikinkilapsesta.

Vuorolaivaliikenne Hangosta

Tule ja koe Bengtskärin majakan yli satavuotinen historia M/S Summersea -aluksella Hangosta!

Pohjoismaiden korkeimman majakan valo syttyi ensimmäistä kertaa joulukuussa vuonna 1906 ja se tuikkii yhä pohjoismaiden korkeimpana. Merimatkan aikana saat nauttia kevyen lounaan aluksella ja perillä Bengtskärissä voit vaikkapa kiivetä tornin valohuoneeseen, tutkia sodanaikaista bunkkeria ja nauttia iltapäiväkahvit majakan kahvilassa.

M/S Summersea on 155 matkustajan alus, jossa on kahvila sekä tilava aurinkokansi. Kesäisin Summersea lähtee Bengtskäriin Hangon Itäsatamasta, Kuningattarenlaiturista.

Vuoroliikenteen aikataulut ja hinnat

Keväinen haahkaretki 3.5-31.5.2024 perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin

 • Lähtö Kasnäsista, Kemiönsaarelta, klo 11.00
 • Kesto noin 5,5 tuntia
 • Hinta alkaen 69,00 euroa / aikuinen, 41,00 euroa / lapsi (3-12 vuotta) ja 5,00 euroa / lapsi (0-2 vuotta) sisältäen pääsymaksun, opastuksen tai esitteen sekä lounaan Bengtskärin majakalla
 • Siirry varaamaan
 • Säävaraus

Saariston loistoreitti 1.6-31.8.2024

 • Lähtö Kasnäsista, Kemiönsaarelta, klo 10.30
 • Kesto 6,5-7 tuntia
 • Hinta alkaen 74,00 euroa / henkilö, 37,00 euroa / lapsi (4-14 vuotta) ja 7,00 euroa / lapsi (0-3 vuotta) sisältäen pääsymaksut, opastuksen ja lounaan Rosalan Viikinkikeskuksessa sekä opastuksen tai esitteen Bengtskärin majakalla
 • Siirry varaamaan
 • Säävaraus

Saariston loistoreitti Rosalan saarelta 1.6-31.8.2024

 • Lähtö Rosalan kyläsatamasta klo 12.50
 • Kesto 3,5-4,25 tuntia
 • Hinta alkaen 53,00 euroa / henkilö, 26,50 euroa / lapsi (4-14 vuotta) ja 7,00 euroa / lapsi (0-3 vuotta) sisältäen pääsymaksun sekä opastuksen tai esitteen Bengtskärin majakalla
 • Siirry varaamaan
 • Säävaraus

Summersea 8.6-18.8.2024

 • Lähtö Kuningattarenlaiturilta, Hangon Itäsatamasta, klo 11.00 (ei ma-pe 8-23.6 tai su-to 11-15.8)
 • Kesto noin 5,5 tuntia
 • Hinta alkaen 70,00 euroa / aikuinen ja 34,00 / lapsi (4-14 vuotta) sisältäen pääsymaksun, lounaan aluksella sekä opastuksen tai esitteen Bengtskärin majakalla
 • Siirry varaamaan
 • Minimimatkustajamäärä risteilyn toteutumiselle 30 henkilöä
 • Säävaraus

Syysretki 1.9-30.9.2023 perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin

 • Lähtö Kasnäsista, Kemiönsaarelta, klo 11.00
 • Kesto noin 5,5 tuntia
 • Hinta alkaen 69,00 euroa / aikuinen, 41,00 euroa / lapsi (3-12 vuotta) ja 5,00 euroa / lapsi (0-2 vuotta) sisältäen pääsymaksun, opastuksen tai esitteen sekä lounaan Bengtskärin majakalla
 • Siirry varaamaan
 • Säävaraus

Charter- ja taksiveneet

Vuorolaivojen lisäksi Bengtskärin majakalle voi saapua myös tilauskuljetuksella, jolloin vierailun aikataulu voidaan suunnitella aukioloaikojen puitteissa sinulle sopivaksi.

Kemiönsaaren seudulla kotisatamaa pitävät alukset:

Hangon seudulla kotisatamaa pitävät alukset:

 • ParMare M/S Atlanta, 12 matkustajan alus
 • SunFun M/S Panda, 20 matkustajan alus
 • Marine Lines M/S Summersea, 155 matkustajan alus

Taksivenekuljetusten hinnat riippuvat veneen lisäksi henkilömäärästä, aikataulusta ja reitistä. Ota yhteyttä, teemme mielellämme tarjouksen ryhmällesi!

Kuva M/S Alvasta.
Kuva M/S Minandrasta.
Kuva M/S Oceanista.
Kuva M/S Sisselistä.

Omalla veneellä

Pyydämme omalla veneellä kulkevien vieraiden soittamaan Bengtskäriin ennen saapumistaan. Puhelinnumerossa 050 307 4227 vastaa Per Wilson, joka kertoo koska ja mihin rantautuminen on mahdollista. Majakka on avoin yleisölle päivittäin klo 10.00-18.30.

Saaressa ei ole vierasvenesatamaa, ja laiturit on ensisijaisesti varattu vuoro- ja taksiveneliikenteelle sekä huoltokuljetuksiin. Kesäkuukausina yksityisveneet voivat hyvällä säällä kiinnittyä kallioihin klo 10.00-18.30. Yöksi saareen ei saa jäädä. Saaren pohjoispuolella ankkurointi on kielletty, koska siellä on runsaasti merikaapeleita.

Sekä saari että rakennukset ovat yksityisiä, ja koska saari on hyvin pieni ja puuton, siellä ei päde jokamiehenoikeus. Henkilökunta pyrkii mahdollisuuksien mukaan tulemaan veneitä vastaan ja kertomaan majakan palveluista. Pääsymaksu kerätään venekunnilta rannassa. Pääsymaksu on 10,00 euroa aikuisilta ja 5,00 euroa lapsilta, ja se käytetään kokonaisuudessaan majakan huoltoon ja ylläpitoon. Opastusta ei pystytä tarjoamaan yksityisille venekunnille.

Helikopterilla

Saaressa on virallinen laskeutumispaikka, mutta laskeutumisesta on aina sovittava etukäteen helikopteripaikan päällikön kanssa, puh. 050 307 4227. Vain yksi helikopteri voi laskeutua kerralla ja henkilökunnan täytyy pyytää majakan vierailijoita siirtymään syrjään laskeutumispaikalta.

Suoraan Helsingistä tilauslennolla

Helsinki Citycopter tarjoaa helikopterikuljetuspalvelua ja päiväretkiä majakalle moderneilla Airbus H125 helikoptereilla suoraan Helsingistä, sekä tilauslentoina myös muualta Suomesta. Lento Helsingistä majakalla kestää 45 min. Vierailun aikataulu suunnitellaan aina aukioloaikojen puitteissa sinulle sopivaksi. Helikopterilla pääsee vaivattomasti majakalle esimerkiksi lentokentiltä, kaupunkikeskustojen satunnaisilta laskeutumispaikoilta tai tarvittaessa asiakkaiden kotipihoilta käsin.

Lue lisää täällä: https://www.helsinkicitycopter.com