Tule vierailulle

Pohjoismaiden korkein majakka ja Suomen eteläisin matkakohde toivottaa sinut tervetulleeksi karun kauniille luodolle avomeren äärellä. Jos vain kerran elämässä käyt jollakin majakalla, kannattaa vierailla majakalla, joka on kaikkien majakoiden äiti, isoäiti ja kummitäti.

Vierailu kesällä 2020

Huhti- ja toukokuun sulun jälkeen Bengtskär vastaanottaa taas vieraita lauantaista 6.6 lähtien. Koronaepidemian takia on kävijöiden määrää Bengtskärissä rajoitettava myös kesällä.

Palvelut

Pohjakerroksen kahvila Konehuone toimii tänä vuonna ainoana kahvilanamme. Kahvilan ensisijaiset istumapaikat ovat majakan pihalla ja kahvilatilasta löytyy muutama sisätilan istumapaikka. Henkilökunnan riskin vähentämiseksi toivomme että mahdollisimman moni vieraistamme maksavat ostoksensa kortitse. Saarella on jatkossakin käytössä ainoastaan ulkovessat, mutta parannamme käsienpesumahdollisuuksia.

Tarjoamme tänäkin kesänä pääsyn lyhtyhuoneeseen, majakan huipulla, ja saaren bunkkeriin. Ennen näihin tiloihin menemistä pitää olla tietoinen siitä että suositeltua turvaväliä on vaikeata pitää näissä ahtaissa tiloissa. Huomioimme vierailijoidemme turvallisuutta sillä että eri veneillä tulleilla on pääsy lyhtyhuoneeseen eri aikoina. Vierailijat pääsevät myös katsomaan pohjakerroksen taistelunäyttelyä ja museotilaa ensimmäisessä kerroksessa.

Otathan muut vierailijat huomioon, eteenkin sisätiloissa.

Lupa omalla veneellä vierailuun

Kävijämäärän rajoitusten vuoksi yksityisveneet eivät saa tulla Bengtskäriin ilman lupaa. Omalla veneellä kulkevien vieraiden on ennen saapumistaan soitettava Bengtskäriin kysyäkseen lupaa rantautumiseen. Puhelinnumerossa 050 307 4227 vastaa Per Wilson, joka kertoo, voidaanko ottaa lisää vieraita, ja milloin. Hän voi myös kertoa säästä ja rantautumispaikoista.

Kello 12.30-15.45, kun vuorolaivat tuovat matkustajia, yksityisveneet eivät saa vierailla saarella. Majakka on avoin yleisölle päivittäin klo. 10.00-18.00, eli yksityisveneet voivat luvan saatuaan vierailla saaressa noin kaksi tuntia ennen vuorolaivoja ja kaksi tuntia vuorolaivojen jälkeen.

Päiväretket vuoroveneillä

Päiväretkiä Bengstkäriin tehdään myös tänä vuonna niin Kemiönsaaren Kasnäsista ja Rosalasta kuin Hangostakin. Lue lisää vuoroliikenteestä.

Hotelli suljettu

Koronaviruspandemian aiheuttaman tartuntavaaran takia majakan hotelli on suljettu ja joudumme valitettavasti perumaan kaikki majoitusvaraukset vuoden 2020 matkailukauden osalta.

Otamme yhteyttä varauksen tehneisiin sähköpostitse. Jos sinulla on tällä kaudella voimassa oleva majoituslahjakortti, on se automaattisesti voimassa vastaavalla kaudella 2021.