Hyvä tietää

Aukioloajat

Majakka on avoinna kesällä kesäkuusta elokuuhun joka päivä ja touko- sekä syyskuussa sopimuksen mukaan. Päivävierailijoille saari on avoinna klo 10.00-18.30. Pyydämme yksityisveneilijöiden soitettava numeroon 050 307 4227 ennen saapumista.

Pääsymaksu

Bengtskärin pääsymaksu veloitetaan kaikilta saarella vierailevilta ja se käytetään kokonaisuudessaan majakan huoltoon ja ylläpitoon. Vuonna 2024 pääsymaksu on 10,00 euroa / aikuinen ja 5,00 euroa / 4-14 vuotias.

Kahvitarjoilu ja ruokailu

Kahvia ja muita juomia sekä pientä makeaa on aina tarjolla. Ruokaa valmistetaan vain etukäteen tehtyjen tilausten perusteella ryhmille, sillä keittiötilat ovat hyvin pienet. Lauantaisin ja heinäkuussa emme valitettavasti pysty tarjoamaan lounasta tai päivällistä päivävieraille lainkaan.

Maksutavat

Maksuvälineinä käyvät pankkikortit, Visa Electron, Visa, Master ja EuroCard sekä tarvittaessa käteinen.

Lemmikkieläimet

Koirilta ja muilta lemmikeiltä on pääsy kielletty huhti-, touko- ja kesäkuussa. Muina aikoina eläimet on aina pidettävä kytkettynä. Kahvilatiloihin lemmikkejä ei voi ottaa sisälle.

Telttailu ja yöpyminen veneessä saaren rannassa

Telttailu on Bengtskärissä kielletty ja myös yöpyminen veneessä saaren rannassa. Jokamiehenoikeus ei päde saarella, sillä se on hyvin pieni ja puuton ja yksityisessä omistuksessa. Bengtskär on Bölen kylän yhteismaata ja rakennukset omistaa Turun yliopistosäätiö.

Kuvauskopterit

Kuvauskopterien, dronien ja lennokkien tms. lennättäminen on kielletty ilman henkilökunnan lupaa, sillä Bengtskärissä on helikopterikenttä. Lisäksi saarella liikkuu päiväsaikaan runsaasti ihmisiä.

Ilmakuva Bengtskär-luodosta.

Esteettömyys

Bengtskär on kalliosaari, jonka maasto ei valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille. Majakkarakennuksessa on kierreportaat, ja matka veneestä majakkaan saattaa kulkea kapeaa ja epätasaista polkua pitkin. Käymälä sijaitsee muutaman kymmenen metrin päässä majakkarakennuksesta kallioisen polun varrella, ja myös sinne on portaat.

Säävaraus

Kova tuuli ja/tai korkea aallokko voi estää rantautumisen saarelle. Sää estää rantautumisen keskimäärin kaksi päivää kuukaudessa kesän aikana.

Kuva murtuvista aalloista.
Kuva murtuvista aalloista.

Vaatetus ja varusteet

Suosittelemme mukavia jalkineita, joilla on hyvä liikkua epätasaisessa maastossa. Saaren kalliot voivat olla myös liukkaat. Sääolosuhteet saattavat vaihtua nopeastikin, mihin on hyvä varautua kerrospukeutumisella. Lämmintä ja tuulenpitävää vaatetta on hyvä olla mukana. Lisäksi kannattaa harkita aurinkosuojavoidetta sekä bunkkeriin tutustumista varten taskulampun mukaanottoa.