Läge

Vid Finska vikens mynning, 30 kilometer sydväst om Hangö, höjer sig Nordens högsta fyrbyggnad 52 meter över havet. Fyren är belägen på det yttersta skäret i Skärgårdshavet, i den östra delen av Norra Östersjön. Den närmaste skärgårdsbyn Rosala ligger 18 kilometer norr om Bengtskär.

Besök på sommaren 2020

Efter att ha varit stängt i april och maj öppnar Bengtskär igen för besökare 6.6. På grund av coronapandemin måste antalet besökare på Bengtskär begränsas i sommar.

Service

Denna sommar är endast bottenvåningens kafé Maskinrummet öppen. I första hand erbjuder vi sittplatser ute på gården men det finns även några bord inne på kaféet. För att säkra personalens hälsa önskar vi att så många av våra gäster som möjligt betalar med kort. Vi har fortsättningsvis endast utedass på holmen, men vi har förbättrat handtvättningsmöjligheterna.

Även i år kan våra gäster besöka fyrens lyktrum och bunker. Man bör vara medveten om att det är svårt att hålla rekommenderat skyddsavstånd vid besök i dessa trånga utrymmen. Vi uppmärksammar våra gästers hälsa genom att hålla separata besökstider i lyktrummet för grupper som kommit via olika rutter. Gästerna kan också besöka bottenvåningens stridsutställning och första våningens museiutrymme.

Ta andra besökare i hänsyn, särskilt inomhus.

Tillstånd för besök med egen båt

På grund av begränsningar gällande besökarantalet är det inte tillåtet för privata båtar att komma oanmälda till Bengtskär. Alla som vill besöka Bengtskär med egen båt måste först ringa och be om lov att landstiga. Man skall ringa till Per Wilson, tel. +358 50 307 4227. Han kan berätta ifall flera besökare kan tas emot, och vilken tid det är möjligt att komma. Han kan också berätta om vädret och om tillgängliga angöringsplatser.

De tider på dagen då turbåtar hämtar passagerare, dvs. klockan 12.30-15.45, är det inte tillåtet för privata båtar att komma iland. Fyren är öppen för besökare dagligen kl. 10.00-18.00, dvs. privata båtar kan med tillåtelse besöka ön ca två timmar före och två timmar efter turbåtarna.

Dagsutflykter med turbåtar

Dagsutflykter till Bengtskär görs även i sommar från Kimitoöns Kasnäs och Rosala samt Hangö. Läs mera om turbåtstrafiken.

Hotellet stängt

På grund av den smittorisk som orsakas av coronaviruspandemin är fyrens hotell stängt och vi måste tyvärr avboka alla övernattningar under turistsäsongen år 2020.

Ifall du har en bokning, kontaktar vi dig via e-post. Om du har ett presentkort för boende giltigt för den här säsongen kommer det automatiskt att gälla för motsvarande säsong 2021.