Service för dagsbesökare

Guidningar

OBS! Beroende på coronaläget kommer vi kanske inte alltid att erbjuda guidning. Vi erbjuder dock våra besökare ett guidehäfte, med information om fyrens historia och verksamhet.

För turbåtarnas passagerare och beställda grupper ordnas guidning möjligast snart efter ankomsten. Guidningen tar ca 15-20 minuter. Om vädret tillåter hålls den utomhus. Guidningen ordnas enligt behov på finska, svenska och engelska. Det är inte möjligt att erbjuda guidning till privata båtlag, men man kan delta i de guidningar som organiseras några gånger per dag.

Efter guidningen kan besökarna på egen hand bekanta sig med utställningarna, fyrvaktarhemmet, kapellet och bunkern. Alla som vill och orkar kan också kliva ända upp till lyktrummet i tornets topp. Till inkvarteringsutrymmena i tredje våningen har dagsbesökarna inte tillträde, eftersom de övernattande gästerna bör garanteras lugn och ro.

Foto av guidning.
Foto av guidning.

Kaffe- och matservering

Kaffe och kaffebröd serveras alla dagar, men mat tillreds endast till grupper på basen av förhandsbeställning. Grupper kan beställa till exempel Bengtskärs traditionella fisksoppa. En lämplig gruppstorlek är 10-30 personer. I Café Båkjungfrun finns ca 45 sittplatser. På lördagar och i juli kan vi tyvärr inte erbjuda lunch eller middag för dagsbesökare.

Under högsommaren öppnas i bottenvåningen ett andra café, Café Maskinrummet.

Eftersom Bengtskär är en besöksfyr, som är öppen för allmänheten, kan man inte ordna privata tillställningar under fyrens öppethållningstid. Efter kl. 19.00 stängs fyren, och då kan de som stannar över natten avnjuta middagen i fred, och grupper, som bokat alla rum kan hålla privata tillställningar.

Köket på Bengtskär kan beakta de vanligaste lindriga födoämnesallergierna om du meddelar om dem i förväg senast en vecka före ditt besök. Låglaktosprodukter används i all matlagning. Fyren har utskänkningsrättigheter och har till salu vin i små flaskor.

Foto av Café Maskinrummet.
Bild av etikett för Bengtskärskaffet.
Foto av Café Maskinrummets dörr.

Toaletter

För dagsbesökarna finns utetoalett och herrpissoar.

Fyrpost

Cirka 5 000 vykort skickas från Bengtskär varje år.

Bild av gammalt postkort.